Erik Ardelius, frilansjournalist/fotograf

1erik” Tollare gav en bred bas för att kunna jobba som journalist ”

 

Studerade på Tollare folkhögskola 2009 – 2011

 

”I dag jobbar jag som frilansjournalist- och fotograf med bilden i fokus. Mina uppdragsgivare är allt från Dagens Nyheter och Röda Korset till Tidningen Vi och matmagasinet Gourmet. Ändå sedan tiden på Tollare har jag fortsatt med både skrivandet och fotograferandet vilket är populärt bland många redaktörer.

Efter mina två år på Tollare pluggade jag bildjournalistik på Nordens Fotoskola, en utbildning, och en väg, jag inte vågat välja om jag inte gått på Tollare.

2008 läste jag upp mina gymnasiebetyg på allmän kurs, med inriktning Foto. Därefter pluggade jag båda åren på Tollares Reportageutbildning.

Åren på Tollare Folkhögskola ger en bred bas för att kunna jobba som journalist, i alla dess former. För mig var det viktigaste att i en trygg miljö, och en relativt liten grupp, få pröva mig fram till att hitta ett eget berättande.

Kursen varvade egna uppgifter, både korta och långa, med spännande föreläsningar, externa och interna, och mycket egen läsning.”