Elisabeth Ubbe, redaktör, fotograf och skrivande journalist

1Elisabeth Ubbe_DSC6117_Foto_JennyFrejing” … den absolut roligaste skoltid jag har haft”

Studerade på Tollare fokhögskola 2008 – 2010

Jag började på Tollare 39 år gammal, efter en lång karriär som barnmorska och sjuksköterska. Planen var att bli skrivande journalist, helst på DN.

Nu, sju år senare, gör jag min sista termin på Nordens Fotoskola, Biskops Arnö, och praktiserar som fotograf på DN! Efter Tollare har jag frilansat som fotograf och skrivande journalist. Jag har även varit chefredaktör för tidningen Amningsnytt i sex år och gjort en fotobok om bröst och amning samt haft fem fotoutställningar, varav en internationell. Och då ska man veta att jag aldrig hade hållit i en systemkamera när jag började på Tollare.

På Tollare fick jag de kunskaper jag behövde, men också det viktigaste av allt; inspiration och uppmuntran att tro på mig själv. Utöver själva utbildningen hade jag fantastiskt roligt med mina klasskamrater, de andra eleverna och lärarna. Det är den absolut roligaste skoltid jag någonsin har haft.