Josefine Korhonen,  kommunikatör, Svenska kyrkan

1Josefin” volontärarbetet mynnade ut i en halvtidstjänst som kommunikatör ”

 

Studerade på Tollare folkhögskola 2012 – 2014

När jag låg där under filtarna på en hård madrass, funderade jag mycket på hur jag hamnade där, i Kairo med dess bullriga gator. Vildhundarna skällde konstant utanför fönstret, så det var svårt att sova. Och sommarens torra hetta hade bytts ut mot en rå kyla med sporadiska sandstormar.

Så hur hade jag hamnat där? Allting började egentligen på Tollare folkhögskola, som ledde till en praktik på två månader på Cypern. Jag fick kontakter i Egypten och bestämde mig spontant för att åka dit. När jag väl avslutat utbildningen ute i Saltsjö-Boo bodde jag i Kairo i nio månader. Arbetade för kristna organisationer, skrev nyhetsbrev och projektansökningar.

Efter att jag kom hem har jag växelvis volontärarbetat för Svenska kyrkan som ungdomsledare och arbetat som personlig assistent.

Nu sitter jag här på mitt kontor i församlingshuset i Torshälla. Där volontärarbetet mynnade ut i en halvtidstjänst som kommunikatör. Skam den som ger sig, brukar det väl sägas…