Julia Engström, reporter Sala Allehanda

1JuliaEngström

 

” praktiska träningen i skrivande och foto gav mig gedigna verktyg ”

 

Studerade på Tollare fokhögskola 2012 – 1213

 

Sedan ett par månader är jag anställd reporter på lokaltidningen Sala Allehanda. Där jobbar jag löpande med text, foto, layout, webb och webb-tv. Jag är i huvudsak kommunreporter, men arbetar även övergripande med nyheter.

Det var genom praktiken på Tollare som jag först kom i kontakt med tidningen, något som senare ledde vidare till vikariat.

Under ytterligare en utbildning, då till tv-klippare, lyckades jag knipa en praktikplats som videoreporter på TT-Nyhetsbyrån, som även den ledde till vikariat.

På SA känns det som om jag hittat hem både på redaktionen och i jobbet. Att möta och skriva om vanliga medborgare är vad som känns viktigt för mig. Men också insikten att god journalistik inte måste utföras i ett storstadsområde för att betyda något, landsortsjournalistiken är minst lika viktig.

Det jag främst tog med mig från Tollare är påminnelsen om att vara kreativ i mitt språk och undvika att falla tillbaka i invanda litterära mönster; helt klart en utmaning i det dagliga arbetet! Den praktiska träningen i såväl skrivande som foto gav mig gedigna verktyg som jag i dag använder i arbetet.