Linda Åkerström, journalist och författare

1Linda Åkerström” att mejsla ut det absolut bästa var lärorikt ”

Studerade på Tollare folkhögskola 2012-2013.

Jag sökte sommarvikariat på flera tidningar direkt efter avslutade studier, men fick nej överallt. Mer erfarenhet tack. Jag tog då kontakt med Elisabeth Ubbe, journalist och fotograf som hade föreläst på Tollare, och fick börja göra reportage åt henne. Sommaren efter fick jag ett vikariat på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning och sedan låg vägen öppen. Nu jobbar jag dels på redaktion, dels som frilans samt skriver barn- och ungdomsböcker.

För mig var hela utbildningen en fullträff, men jag sätter lite extra ljus på textbearbetning och fotokunskap. Att gå igenom texter om och om igen för att mejsla ut det absolut bästa var lärorikt och bland det roligaste. Det har jag haft stor nytta av. Samma sak med bildtänket. Kunskap i att se, tänka och ta bilder till ett reportage känns för mig lika viktigt som att kunna skriva och att jag fick med mig det bidrog utan tvekan till att jag lyckades få jobb.

Här håller jag till: www.lindaakerstrom.se