Maria Nyholm, egen företagare inom film och video

1Maria2” … ett steg i rätt riktning ”

 

Studerade på Tollare fokhögskola 2009 – 2010

Jag har alltid varit intresserad av bild och form och det skrivna ordet. Det tog ett tag för mig att få alla bitar på plats kring vad jag ville ägna mig åt i yrkesväg, men till slut kom jag fram till att rörlig bild och ljud är det jag vill ägna mig åt. Idag har jag eget företag, och frilansar inom video- och filmbranschen. Jag har arbetat med de flesta delar inom videoproduktion, såsom regi, produktionsledning, foto och redigering. Jag jobbar även delvis med att fota och redigera stillbild.

Jag studerade reportagelinjen på Tollare folkhögskola 09-10. Det var den första riktiga utbildningen jag läste efter gymnasiet och det lade en ovärderlig grund för mitt fortsatta arbete med skrivande, foto och videoproduktion. Oavsett om man vet till hundra procent att man vill arbeta som journalist eller inte så lägger det ändå en gedigen grund för ens framtida yrkesliv. För egen del har både lärdom kring konsten att skriva och foto hjälpt mig enormt. Det var ett steg i rätt riktning för mig helt enkelt som har lett mig dit jag är idag.