Mimmi Epstein, reporter på Vi i Vasastan

1Mimmi

” … ta vara på praktikperioderna ”

Studerade på Tollare folkhögskola 2009 – 2011

Jag jobbar som reporter på lokaltidningen Vi i Vasastan och StockholmDirekt.se.  Jag gick Tollares 2-åriga reportagelinje mellan 2009 och 2011. Det var en inspirerande tid med många textsamtal och fin gemenskap. Fokus låg på berättande journalistik.

Efter det valde jag att plugga vidare och gick Södertörns 3-åriga utbildning ”journalistik och multimedia”. Det var ett bra komplement, om än lite upprepning.

Efter att ha gjort praktik på lokaltidningen Södra Sidan fick jag sommarvikariat som senare blev förlängt. Jag hann även jobba lite som inhoppare på Metro innan jag såg att Direktpress innerstadstidningar sökte sommarvikarier. Jag sökte och fick jobb. Sedan var jag en sväng på Södra Sidan innan jag fick jobbet som reporter på Vi i Vasastan. På tidningen är jag ansvarig för det lokala materialet, både till papperstidningen och webben, och skriver minst ett par artiklar om dagen.

Mitt tips är att verkligen ta vara på praktikperioderna. Det är sant som alla säger: det är genom att vara ute på fältet man lär sig mest.