År 1

Journalistkurs multimedia/information

 

 

Vill du jobba som journalist/informatör/kommunikatör? Vill du lära dig intervjua, skriva och fotografera, för att jobba fram engagerande reportage och artiklar?

Då är journalistkursen en utmärkt start.

Dina lärare är journalister/fotografer/lärare med lång yrkeserfarenhet.

Du får en grundläggande kurs i journalistik/skrivande/kommunikation, och får lära dig skriva effektiv text, fotografera och arbeta med layout. Du lär dig bildbehandling i Photoshop och redigering i InDesign. Du jobbar med publicering av text, ljud och bild för webben.  Du arbetar fram rese-, kultur- och verksamhetsreportage, med såväl bild som text. Under året genomför vi flera tidningsproduktioner, arbetar med att värdera information, diskutera etiska problem och frågeställningar.

Under vårterminen är du ute på praktik under sex veckor. Du genomför också en reportageresa till ett valfritt land i Europa. Föreläsningar av yrkesverksamma journalister/fotografer samt studiebesök ingår i kursen.

Du får en allsidig utbildning med inriktning på dagens och morgondagens arbete inom media. Utbildningen ger dig en bra grund att stå på om du vill arbeta som journalist eller informatör/kommunikatör.
Ansök till våra kurser på: www.tollare.org/