Nina Lindh, kommunanställd kommunikatör

1NinaLindh” Efter Tollare frilansade jag som multijournalist ”

Studerade på Tollare Folkhögskola 2010 – 2011

Intresset för människor, händelser och berättande hade alltid funnits och genom Tollares distanskurser fick jag en grundutbildning inom journalistik. Tollare erbjuder en lugn och trevlig miljö med inspirerande lärare och föreläsare. Distanskursernas upplägg med studier via internet och uppföljningsträffar på Tollare är ett effektivt sätt att studera och var för mig en mycket positiv upplevelse. Efter studierna på Tollare har jag bland annat frilansat som multijournalist.

Som multijournalist både skriver och fotograferar du  – idag ett arbetssätt som många tidningar efterfrågar.

En nyfikenhet på information i andra former ledde mig vidare till en anställning som kommunikatör på en kommuns informationsavdelning. Arbetet innebar bland annat reportageproduktion för kommunens medborgartidning, framställning av text- och bildmaterial till hemsida, intranät och rapporter. Ett varierat arbete där kontakt med medborgare och kollegor varvades med text- och layoutarbete.

Med ett stort intresse för information studerar jag nu på högskola för att utbilda mig till informationsdesigner. Målet för framtiden är att fortsätta arbeta med text, bild och grafisk formgivningen i många intressanta projekt och former.