Per Liljas, journalist

 

 

”… jobb på TIME i Hongkong, och sedan Svenska Dagbladets Asienkorrespondent”

Studerade på Tollare folkhögskola 2006-2007

Efter reportagekursen följde jag min plan att resa till Latinamerika och rapportera. Först avslutade jag min kandidatexamen genom att läsa en termin Latinamerikakunskap på Stockholms universitet, samt pluggade spanska vid sidan om. Under tiden hade jag tur att få in ett reportage från Kenya i SvD, vilket ledde till att jag fick resa tillbaks dit för tidningens räkning då presidentvalet i december urartade i kaos. Kontakterna med utrikesredaktionen hjälpte mig sedan i Latinamerika, varifrån jag sålde in fyra förstasidesknäck från Kuba, Venezuela och Colombia.

Snart togs jag däremot ned på jorden. Jag fick inga av de sommarvikariat jag sökte. Alltså fick jag fortsätta att frilansa. Då jag kände att motivationen började tryta sökte jag och kom in på en vidareutbildning i New York. Det gav mig möjlighet att få jobb på TIME i Hongkong, och sedan bli Svenska Dagbladets Asienkorrespondent.

Jag visste precis vad jag ville få ut av Tollare: bli en bättre skribent och fotograf. Det blev jag. Och det sporrade mig att fortsätta följa mina internationella ambitioner. Ju mer konkret du är med vad du vill, och ju mer motiverad du är, desto mer kommer du att få ut av utbildningen. Plus fantastisk mat och natur 🙂