Seth Jansson, multijournalist, Fagersta-Posten

1SethJansson” Tollare var en kreativ tid för mig ”

 

Studerade på Tollare Folkhögskola  2009-2011

 

Jag arbetar nu på Fagersta-Posten vilket är lokaltidningen i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Jag är vad mitt kontrakt kallar multijournalist. Det betyder att jag skriver, fotar och även redigerar våra sidor då vi inte har redigerare. I mångt och mycket det jag lärde mig på Tollare. Numera gör vi också webb-tv med våra mobiler.

Sedan december 2015 är jag fast anställd här efter att jag i omgångar vikarierat i nästan ett år över en treårsperiod. Men jag började som sommarvikarie för Dalarnas Tidningar i Vansbro 2010 och har kuskat runt på redaktioner runt om i Dalarna. Jag har också jobbat som videoreporter för TV4:s lokala nyheter (när de fortfarande fanns) i Gävle och Falun. Sen har jag jobbat som videoreporter på SVT  i Hudiksvall, Gävle och Falun. Just ja, jag har också jobbat en sommar i Örnsköldsvik på Öviks-Allehanda.

Tollare var en kreativ tid för mig. Man får chansen att utforska hur man gör journalistik. I efterhand önskar jag att jag utmanat mig själv mer. Men framför allt hade jag väldigt kul. Man glömmer det mesta efter en tid men så fort jag tänker tillbaka kommer jag på mig själv att småskratta och le.”